Наемателите предпочитат жилища лукс

През последните години се наблюдава засилен интерес към високия клас жилища с месечен наем над 1000 евро, отчитат от агенциите за недвижими имоти. Наемателите тук са чужденци управители на чуждестранни фирми, които имат офиси у нас, както и нашенци със собствен малък или среден бизнес.

За страната основни чуждестранни клиенти са предимно французи, англичани, германци и руснаци пребиваващи в България. Търсенето им е овързано с това да се смени жилището им към момента с нещо по лусозно, понеже по-голямата част от наемодателите не искат да намалят наемите им.

Под наем се предлагат предимно апартаменти ново строителство в централните и атрактивните части на градовете. Площта най-често е между 40 до 100м2, а цената - от 150 до 300 евро.

По принцип основно се търсят двустайни и тристайни жилища, ново строителство с квадратура между 60 и 80м2 с наемни цени в София, Варна и Бургас до 400 евро, а в по-малките градове като Велико Търново, Шумен и Благоевград- до 200 евро.

Основни предпочитания за наемателите е атрактивно ниската цена. Други задължително изискване е добрата локация – в близост до местоработата или учебното заведение, възможност за паркиране и др.

http://zazz.info/images/gallery/2012_4/458_attach_3617_normal.jpg