Наемодателите предпочитат апартаменти под наем

Напоследък се наблюдава тенденцията на търсене на апартаменти под наем, които са изцяло обзаведени. Повечето наематели желаят да могат веднага да се нанесат да обитават жилището, без да се налага преди това да извършват ремонтни дейности.


За сега се наблюдава предлагането  на имоти под наем да надскача в пъти повече търсенето от предлагането. Това е отлично за наемателите, защото имат право на избор, но едва ли, наемодателите са доволни. Наемателите могат да си позволят да са с  по-завишени изисквания към жилищата, понеже наемателите са в затруднено положение, поради свиване на пазара и се налага да се съобразяват с  предпочитанията на хората.


В столицата средните цени на които се дават жилищата са между 3.18 – 3.55 евро/ м2 , според данни от проучване на фирма за недвижими имоти.


Специалистите съветват собствениците на апартаменти да извършат козметични промени на имота си преди да го обявят под наем, защото по така ще имат по-голям успех скоро да открият наематели. Жилище, което има нужда от ремонт, доста по-трудно ще намери наемател.
Хората са съгласни да се нанесат в апартамент, който трябва да ремонтират със собствени средства, при условие, че наемодателят за определен период не иска да се плаща наем. Така  ремонтът се изравнява към месечните наеми.
Положението в цялата страна е аналогични - голямо предлагане и малко търсене.

http://zazz.info/images/gallery/2012_4/458_attach_3618_normal.jpg