Принуждават длъжници да дават проблемни имоти под наем

Много финансови кредитни компании принуждават длъжници да отдават собствените си жилища под наем, в опит да си възвърнат отпуснатите суми, като заем.

Създават се агенции, които да прочистят банките от проблемните заеми за сектора на имотите, като принуждава длъжниците да намерят наематели за хиляди празни апартаменти, наследство от времето на срива на пазара.

Кредитните компании са съсредоточили усилията си върху увеличаване на приходите от проблемните имоти, докато търси купувачи за тях. Активите на закупените имоти са при оценки от ноември 2009 г., а оттогава цените продължават да падат. В същото време наемите нарастват главоломно поради липса на ипотечно финансиране, което понижава сделките с жилища и кара все повече хора да наемат имоти. През изминалата година цените на жилищата са се понижили, докато наемите в някои от големите градове са надскочили стойността си два пъти.

Средната цена на жилище на пазара е понижена с поне 20% към първото тримесечие в сравнение средата на 2007 г., когато беше жилищния бум. В пероида между 1995 и 2005 г.  цените нараснаха повече от пет пъти, като наредиха имотите на първо място по темп на растеж.

http://zazz.info/images/gallery/2012_4/458_attach_3619_normal.jpg